به گزارش شهرآرانیوز، این دستاورد میتواند تعداد کلیههای موجود برای پیوند اعضا را افزایش دهد؛ مخصوصا در گروههای اقلیت که کمتر میتوان کلیهای مناسب آنها پیدا کرد. برای مثال کلیه فردی با گروه خونی A را نمیتوان به فردی با گروه خونی B و برعکس پیوند زد. اما اگر بتوان گروه خونی را به O تبدیل کرد، میتوان کلیه را برای افراد با گروههای خونی مختلف مورد استفاده قرار داد؛ کاری که تیم دانشگاه کمبریج انجام داده است.
تغییر گروه خونی کلیه، تحولی در پیوند اعضا
تیم پژوهشگران دانشگاه کمبریج برای تراز خون تزریق شده با یک آنزیم از طریق کلیه اهداکننده فوت شده، از دستگاه «پرفیوژن نورموترمیک» (Normothermic Perfusion) استفاده کردند؛ وسیلهای که به کلیه انسان متصل میشود تا با عبور خون اکسیژندار، آن را برای استفاده در آینده حفظ کند.
آنزیم مورد استفاده توسط پژوهشگران، نشانگرهای گروه خونی کلیه را از بین بردند تا گروه خونی آن به O تبدیل شود. با این کار، میتوان کلیه را برای هر گروه خونی مورد استفاده قرار داد.
به گفته «سرنا مک میلان»، دانشجوی دکترای دانشگاه کمبریج پس از اینکه آنزیم توانست آنتیژنها را از روی بافت کلیه انسان حذف کند، پژوهشگران به روش خود اطمینان پیدا کردند:
دانشمندان توانستهاند کلیه با گروه خونی B را با دستگاه و آنزیم در چند ساعت به کلیه با گروه خونی O تبدیل کنند. این کار میتواند زندگیهای زیادی را نجات دهد؛ مخصوصا برای اقلیتهای قومی چرا که به گفته پزشکان، این افراد در مقایسه با بیماران سفیدپوست تا یکسال بیشتر منتظر دریافت اعضا میمانند.
اقلیتهای قومی اغلب گروه خونی B دارند و با توجه به اینکه نرخ اهدای اعضا با این گروه خونی چندان بالا نیست، کلیههای کمی برای این افراد وجود دارد. حالا با امکان تغییر گروه خونی کلیهها به O، میتوان هر کلیهای را به این افراد پیوند زد.
دانشمندان در ادامه میخواهند به دنبال روشی برای آزمایش بالینی راهکار خود باشند.
منبع: دیجیاتو